Sommar-kontoret

workplace

Nu har sommaren äntligen hittat till Glommersträsk också, det är varmt, solen skiner och knappt några mygg. Helt perfekt, till och med badtemperatur i vattnet! 

Så dagar som dessa, när jag har haft semester klart så flyttar jag ibland ut kontoret, eller ja delar av det i alla fall. En kopp te kanske kändes varmt en dag som detta, men har inte hunnit göra någon rabarbersaft ännu för i år så det fick bli det, och så klart en skål med lite hemmaodlade jordgubbar. Kan livet på arbetsplatsen bli bättre? 

Detta är en av de sakerna som jag älskar med att kunna jobba hemifrån, jag kan välja de perfekta platserna för att få lugn och bli inspirerad. Och få känna den friska luften. Finns inget bättre! 

Drömmen blev sann

bröllopsfotograf, kusmark, skellefteå, piteå, luleå, boliden, umeå, norrbotten, västerbotten

Blommorna doftar, regnet har avtagit, och gästerna anländer.
I fredags var det dags för Teresa och Jörgen att gifta sig. Men hela historien är inte helt så enkel som man kan tro. De började sin resa tillsammans 2004 och har alltså under en lång tid haft planer på att ordna ett bröllop tillsammans. Men med många hinder på vägen och en lite krokigare väg än andras så hade drömmen förblivit endast dröm och inspirationen till att ordna ett bröllop har inte varit på topp.

För en tid sedan så skrev Teresa till mig då jag hade en efterlysning på par som ville ställa upp på en arrangerad bröllopsfotografering, med förhoppningen att det kanske skulle få dem att få liv i bröllopsplanerna igen.
Jag kände direkt att jag ville göra något mer till dem än bara en fotografering, så det slutade med bröllop på riktigt! Hur fantastiskt är inte det!

Det var inte en helt smärtfri resa dit men deras bröllopsdag blev verkligen alldeles alldeles underbar. Jag kommer att minnas deras bröllop för hela livet! Är så tacksam för att jag fick chansen att hjälpa dem få ihop ett bröllop.

Bröllopet ägde rum i den fantastiska trädgården som ligger belägen i Kusmark. Otroligt fint i området, kan utan problem, mer än gärna fotografera fler vigslar och bröllop där! Första bilden som ligger ovanför inlägget är tagen i det lilla växthuset/lusthuset som är inom samma område. Väldigt mysigt inrett som ni ser! Det är sådana här dagar som jobbet som bröllopsfotograf är lite extra fantastiskt.

Men jag hade inte kunnat göra detta helt själv, det är många inblandade själar som förtjänar en stund i rampljuset!

Klänning – Nina på Bröllopstudion, Skellefteå (LÄNK)
Hår – Fannie på Hairstyle, Skellefteå  (LÄNK)
Smink – Ida på Bodyshop, Skellefteå (LÄNK)
Naglar – Sandra Lindqvist på Kickis nagelmakeri, Skellefteå (Kickis) (Instagram)
Musik – Duo Amare, Nina Sandell och Daniel Furugren, Piteå (LÄNK)
Bröllopstårta – Sarah Danielsson, Skellefteå (Länk)
Bukett – Kåge blommor (LÄNK)
Vigselförrättare/Präst – William Lindahl (Kusmark församling)

Och jag stod för bilderna under dagen. Tusen tack Teresa och Jörgen för att jag fick dela denna dag med er och eran familj, och hjälpa er att få ert efterlängtade bröllop!

Här kommer lite bilder från denna fantastiska dag, som ni får ta del utav, så vackert och underbart! Klicka på respektive bild för att visa i större format eller bläddra mellan bilderna. 

Gravidkonst

Den senaste tiden så har jag försökt mig på fotokonst, närmare bestämt gravidkonst. Detta är nånting som jag tycker är oerhört roligt och något som ser så mycket trevligare ut när man fotograferat i studion mot en tråkig vit bakgrund 🙂

Bilden som visas här nedan är tagen på Sofia, hon och familjen kom till studion för ett par veckor sedan för att föreviga gravidmagen tillsammans med övriga familjen. Det var en otroligt rolig stund med barnen och bilderna blev jättebra. Men jag känner mig lite extra nöjd med just denna bild.
Hur har jag gjort?
Jo jag har målat, lagt på struktur, ändrat lite i färger och vips så är det klart. Jag har alltid tyckt att mina photoshopkunskaper inte är så avancerade och kanske inte riktigt räcker till alltid, men jag kanske måste erkänna att jag har haft fel. Jag menar, jag fixar ju en sån här bild, och montagebilder som jag gör emellanåt.

Det är så lätt att ens tankar om hur duktig man är eller hur duktig man inte är tar upp hela tankesättet och man hindrar sig själv från att faktiskt utvecklas. Jag har äntligen kommit till insikt om detta och inser vikten av att faktiskt VÅGA känna sig duktig och nöjd med sina verk.
Nåja jag ska inte svamla på med detta utan nu sa ni äntligen få se den omtalade bilden.

gravidfotograf norrbotten västerbotten glommersträsk

Minisessioner

porträttfotograf norrbotten västerbotten

Igår kväll så tog min tillfälligt gipsade man ut mig på en promenad i skogen. Han hade något han ville visa mig. Och tro det eller ej så tog han mig till en jättestor äng och tyckte att här skulle det ju vara jättefint för dig att fotografera. Och han hade rätt minsann, fantastiskt stor och fin äng som för tillfället blommar för fullt! Min man vet precis vad jag behöver! Blev så glad när vi kom fram!

Så nu när jag har en otroligt fin äng i full blom så tänkte jag släppa ett antal minisessioner, begränsat antal så först till kvarn.
Minisessionerna kan äga rum antingen här i Glommersträsk eller på önskad plats mot ev reseersättning. Men inom Piteå/Luleå/Skellefteå
För flera fotograferingar på samma ort samma dag så kan resekostnad utebli. 

Alla minisessionerna äger rum UTOMHUS. Och ni bjuds in till en bildvisning i min studio när bilderna är klara. Om ni bor långt borta kan vi lösa det på annat sätt.

Boka en fotografering och läs mer om minisessionerna här nedan för att ta del av denna fina sommar-deal. http://www.viktoriawigenstam.se/minisession

Årets studentbal

Igår var det dags för årets studentbal i Arvidsjaur. Och inte nog med att jag fick vara med och dokumentera alla par som gick på röda mattan så hade jag även den stora äran att få en egenstund med Sabina och Linus innan insläppet för en porträttfotografering.

Jag är så otroligt glad över att träden grönskar för fullt så att även vi får lite gröna bal-bilder i år. Förra året var det barr-skog som fick pryda bilderna. Men jag lyckades igår hitta lite fina lövträd att vara vid. Vad säger ni, visst är de bara så fina! Tycker det är otroligt kul att få föreviga ett sådant lyxigt tillfälle. Ett fint minne att ha kvar i framtiden. Eller hur?

I morgon är det workshop som gäller hela dagen, ser fram emot en dag fullspäckad med att lära ut till andra fotointresserade. Vad hittar ni på en helg som denna?

Klicka på bilderna för att se dem i full storlek 

Spännande helg

Denna helgen har varit minst sagt spännande och underbar. I helgen har nämligen en albumleverantör varit på besök i Glommersträsk. De kom på lördagen och höll i första visningen då, det fanns massor av album att klämma och känna på och jag har hittat ett par favoriter som jag kommer att börja erbjuda. Hittade även lite tavlor som kommer in i studion. Längtar efter att få visa er!

Söndagen gick jag hårt ut, fotograferade konfirmander på morgonen, åkte till studion för visning av album för några fler fotografer och därefter blev det bildvisning. För er som inte har så stor koll på vad en bildvisning är så går det till ungefär såhär:

Efter en fotografering hos mig så bokar vi in ett datum för bildvisningen. Då kommer ni till min studio, gärna själva så ni får titta i lugn och ro. Jag har då gjort i ordning ett bildspel där ni för första gången får se alla bilderna från fotograferingen. Detta är en otroligt fint ögonblick under bildvisningen och tårar är helt ok!
Därefter får ni lägga en beställning på de produkter som ni vill ha och väljer man digitala filer så får man med sig dom hem med en gång! Svårare än så är det inte. Men det är otroligt kul och spännande!

_MG_1347

Studion, där bildvisningarna äger rum